Головна » 2015 » Квітень » 1 » Круглий стіл на тему: «Лемківська обрядовість в контексті української культури»
12:03
Круглий стіл на тему: «Лемківська обрядовість в контексті української культури»

28 березня у Дитячій школі народних мистецтв, у рамках фестивалю "Лемківська писанка" відбувся Круглий стіл на тему: «Лемківська обрядовість в контексті української культури».

Валентина Теслюк провідний зберігач фонду писанки Інституту народознавства НАН України, музею етнографії та художнього промислу, виступила з доповіддю на тему «Лемківська писанка, фондові колекції Музею етнографії та художнього промислу інституту народознавства НАН України».

Андріана Надопна молодший науковий співробітник, кандидат історичних наук Інституту народознавства НАН України, музею етнографії та художнього промислу, виступила з доповіддю на тему «Вироби лемківських майстрів-різьбярів у фондовій збірці Інституту народознавства НАН України, музею етнографії та художнього промислу».

Ольга Кровицька кандидат філологічних наук, старший науковий співробітник відділу української мови Інституту Українознавства ім. Івана Крипякевича НАН України, виступила з доповіддю на тему «Визначні вчені України – вихідці з Лемківщини».

Ганна Войтів кандидат філологічних наук, старший науковий співробітник відділу української мови Інституту Українознавства ім. Івана Крип’якевича НАН України, виступила з доповіддю на тему «Народна ноша лемків».

Під час Круглого столу відбулося нагородження майстрів-писанкарів дипломами та керамічними плакетками з символікою фестивалю.

Переглядів: 446 | Додав: Vikols6622 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]